Izdelki

Anthurium Andreanum Sensa

19,71

Anthurium Andreanum Sensa oziroma flamingovec je pogosta tropska sobna lončnica, ki cveti v roza barvi od februarja do maja.  Anthurium najbolje uspeva na svetlem mestu, brez direktnega sonca, saj mu le to ože liste. Temperatura v prostoru mora biti okoli 20 stopinj, saj ne bo cvetel, če ga bo vedno zeblo. Nima rad prepiha, pa tudi ko zračimo moramo paziti, da ne piha po njem.

Ni na zalogi

Anthurium Andreanum Sensa oziroma flamingovec je pogosta tropska sobna lončnica, ki cveti v roza barvi od februarja do maja.  Anthurium Andreanum Sensa najbolje uspeva na svetlem mestu, brez direktnega sonca, saj mu le to ože liste. Temperatura v prostoru mora biti okoli 20 stopinj, saj ne bo cvetel, če ga bo vedno zeblo. Nima rad prepiha, pa tudi ko zračimo moramo paziti, da ne piha po njem.

Rastlina ima rada višjo zračno vlago, zato priporočamo pršenje po listih. Pazimo, da je substrat vedno vlažen vendar ne namočen. Vlažnost zemlje vedno preverimo nekje 2 centimetra globoko. Zalivamo mlačno deževnico ali prekuhano oziroma destilirano vodo. Pazimo, da v lončku ali podstavku ne stoji voda, saj so korenine nagnjene k gnilobi.  Substrat naj bo mešanica iz grobe šote, komposta in kremenčevega peska.  Primeren je tudi substrat za orhideje.

Od novembra do začetka februarja, ga postavimo v manj ogrevan prostor, na temperaturo med 15 in 17 stopinj. Med tem časom ga tudi manj zalivamo, saj je to obdobje mirovanja, ki je nujno za obilen nastavek cvetnih popkov.

Premer lončka: 12 cm

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Rastline so v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonček ni vključen v ceno.

Teža 0,3 kg

Morda vam bo prav tako všeč…