Izdelki

Bonsai Pinus

151,11

Bonsai v japonščini pomeni drevo v posodi. Taka rastlina mora izgledati kot pravo drevo, ki ga najdemo v naravi, le da je v primerjavi z drevesom iz narave proporcialno pomanjšano. Bonsaje lahko vzgojimo iz različnih vrst dreves, ampak so nekatere bolj nekatere manj primerne za vzgojo. Bonsaj je rezultat različnih tehnik vzgoje, kot so rezanje in obrezovanje korenin in poganjkov. Na tak način zaviramo rast in ohranjamo oziroma pridobivamo željeno obliko. V večini primerov so bonsaji zunanje rastline, zato morajo zunaj ostati vso leto, večina jih potrebuje tudi klimo štirih letnih časov, saj s tem dobijo tudi dobo mirovanja in počitka.

Ni na zalogi

Bonsai pinus, bonsai v japonščini pomeni drevo v posodi. Taka rastlina mora izgledati kot pravo drevo, ki ga najdemo v naravi, le da je v primerjavi z drevesom iz narave proporcialno pomanjšano. Bonsaje lahko vzgojimo iz različnih vrst dreves, ampak so nekatere bolj nekatere manj primerne za vzgojo. Bonsaj je rezultat različnih tehnik vzgoje, kot so rezanje in obrezovanje korenin in poganjkov. Na tak način zaviramo rast in ohranjamo oziroma pridobivamo željeno obliko. V večini primerov so bonsaji zunanje rastline, zato morajo zunaj ostati vso leto, večina jih potrebuje tudi klimo štirih letnih časov, saj s tem dobijo tudi dobo mirovanja in počitka. V dobi mirovanja je potrebno rastlino ob hujšem mrazu tudi zaščititi, ne pozabite na korenine. Drevesne vrste, ki izhajajo iz tropskih krajev pa so primerne tudi za vzgojo v notranjih prostorih, kot na primer fikus. V poletnih mesecih bonsaje zalivamo vsakodnevno, saj se substrat v malih posodah hitro izsuši. Bonsai Pinus je velik 40 cm in je star cca. 8 let.

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..). Bonsai Pinus je velik 40 cm in je star cca. 8 let.

Teža 1,5 kg
Dimenzije 40 cm