Ciklama

5,00

Ciklama je zelo priljubljena cvetoča gomoljnica, ki cveti tudi pozimi. S svojimi lepimi cvetovi in listjem srčastih oblik poživi vsak notranji prostor, jeseni pa je lahko tudi del barvitih zasaditev v posodah. Cvetovi so po sortah različno veliki in oblikovani, najpogosteje pa so v rdeči, rožnati in beli barvi. Najdemo pa tudi take, kjer se barve prelivajo, največkrat od temnejših do svetlejših barv. Ciklama je muhasta rastlina, zato jo marsikdaj hitro po nakupu zavržemo, saj hitro odcveti listi pa ji porumenijo in propadejo. Zakaj se vam to zgodi?

Ni na zalogi

Ciklama je zelo priljubljena cvetoča gomoljnica, ki cveti tudi pozimi. S svojimi lepimi cvetovi in listjem srčastih oblik poživi vsak notranji prostor, jeseni pa je lahko tudi del barvitih zasaditev v posodah. Cvetovi so po sortah različno veliki in oblikovani, najpogosteje pa so v rdeči, rožnati in beli barvi. Najdemo pa tudi take, kjer se barve prelivajo, največkrat od temnejših do svetlejših barv. Ciklama je muhasta rastlina, zato jo marsikdaj hitro po nakupu zavržemo, saj hitro odcveti listi pa ji porumenijo in propadejo. Zakaj se vam to zgodi? Ciklama ima rada bolj hladna, polsenčna mesta saj direktno sonce povzroča ožige na listih. Najraje ima temperaturo med 10 in 18 stopinjami. Zalivamo jo v podstavek ali pa lonček postavimo v vodo, kjer jo pustimo cca. 30 minut, pri tem pazimo, da ne zmočimo gomolja, saj lahko tako hitro zgnije. Redno odstranjujemo odcvetele cvetove, tako da odstranimo celoten pecelj.

Ciklame so rastline, katerih predniki izvirajo iz hribovitih predelov Sredozemlja. Tam najbolje uspevajo v suhih razmerah. Vzgojene sorte sobne ciklame pa potrebujejo povsem drugačno nego kot njihovi predniki.

Ciklama je posajena v lonček s premerom 14 cm.

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Teža 1 kg
Dimenzije 40 cm