Izdelki

Festuca Glauca-bilnica

3,94

Festuca Glauca-sinjezelena bilnica je nizka zimzelena okrasna trava, ki zraste v višino od 10 do 30 centimetrov. Zelo atraktivna rastlina zaradi barve listov, ki je sinje modro zelena s srebrnim odtenkom, zaradi katerega ji pravimo tudi srebrna trava.

Ni na zalogi

Festuca Glauca-bilnica  je nizka zimzelena okrasna trava, ki zraste v višino od 10 do 30 centimetrov. Zelo atraktivna rastlina zaradi barve listov, ki je sinje modro zelena s srebrnim odtenkom, zaradi katerega ji pravimo tudi srebrna trava. Nezahtevna trava. Če ne želimo, da se sama širi, porežemo klase, preden dozorijo. V sušnem obdobju redno zalivamo.

Bilnici ustreza sončna do delno senčna lega in suho do vlažno rastišče. Sadi se lahko v skupinah, lahko pa jo sadimo v okrasne lonce, dobro se obnese tudi v peščenih gredah. Cvetovi so skoraj neopazni. Na m2 sadimo od 6 do 12 rastlin. Okrasne trave zavzemajo poseben položaj med trajnicami. Njihova vitka stebla in ozki listi zrahljajo videz in se z najmanjšim sunkom vetra graciozno zibajo. Danes se vloga trav na vrtu nekoliko spreminja. Vse pogosteje niso le eleganten dodatek okrasnim rastlinam, ampak celo zasedajo osrednje, mesto v zasaditvi.

Festuca Glauca-bilnica je primerna za sajenje v posode, dobro se obnese tudi na brežinah. Lahko ju uporabljamo za zelene strehe. Primerna je tudi za sajenje na grobovih.

Premer lončka: 10,5 centimetrov

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

 

Teža 0,2 kg
Dimenzije 15 cm