Izdelki

Gnojilo za novo sejanje in mlado travo Starter

26,01

Gnojilo za novo sejanje in mlado travo Starter je specializirano gnojilo za trave primerno za uporabo pri setvi ali za gnojenje mladih rastlin trav.

Gnojilo za novo sejanje in mlado travo Starter je specializirano gnojilo za trave primerno za uporabo pri setvi ali za gnojenje mladih rastlin trav.

Gnojilo za novo sejanje in mlado travo Starter je specializirano gnojilo za trave, primerno za uporabo pri setvi ali za gnojenje mladih rastlin trav. Skrbno izbrano razmerje med hranili in njihova oblika omogočata podaljšano delovanje in izboljšano kalitev ter razvoj rastlin. Zaradi nizkega indeksa slanosti varuje mlade rastline pred ožigom zaradi gnojenja, počasna oblika sproščanja dušika pa preprečuje izpiranje. Pri spomladanski setvi se priporoča večji odmerek gnojila.

Z rednim košenjem trate in odstranjevanjem pokošene trave se iz zemlje neprestano odstranjujejo hranilne snovi. Takoj po košnji trata namreč potrebuje obilico dušika, fosfatov, kalija, magnezija, železa in elementov v sledovih. V nasprotnem primeru bo temnozelena barva trate zbledela in trata bo začela rasti počasneje. Posledice tega postopka lahko izravnate z uravnoteženim gnojenjem. Če se želite prepričati, da bo vaša trata ves čas zdrava, ji morate redno dodajati hranilne snovi skozi vse leto.

SESTAVA:

Skupni dušik (N) – 10%, od tega amonijski dušik – 5,8%, urea-formaldehid – 4,2%
Fosfor (P2O5) – 15%
Kalij (K2O) – 15%
Žveplo (SO3) – 13%

TRAJANJE: 6-8 tednov

UPORABA: ob novi setvi, za gnojenje mlade trave po kalitvi

PRIPOROČENA KOLIČINA GNOJENJA: 20-30 g/m2

GRANULACIJA: 2-2,8 mm (SGN 200)

PAKIRANJE: 4 kg vreča (do 200 m2)

Morda vam bo prav tako všeč…