Hotel za insekte

21,96

Hotel za insekte s katerim lahko več vrstam hkrati ponudiš možnost gnezdenja in prezimovanja. Hotel za žuželke obesi približno na 1,5 – 2 metra višine v smeri juga. Zelišča, cvetje z veliko cvetovi, grmičevje in drevesa v bližini bodo zagotovili popolnoma rezerviran hotel. Različno velike odprtine v masivnem lesu jim nudijo zavetje, zato insekti vanje ležejo svoj zarod. Tudi trsje je primerno mesto kamor se čebele in najezdnik radi naselijo, strigalice pa bodo našle dnevno zavetje med olesenelimi stebelci. Zapredenih odprtin ne odpirajte, hotel pa na stalnem mestu pustite tudi čez zimo. Zgodaj spomladi bodo žuželke same očistile gnezda.

Šifra: wa36 Kategorija: Oznake: , ,

Hotel za insekte s katerim lahko več vrstam hkrati ponudiš možnost gnezdenja in prezimovanja. Hotel za žuželke obesi približno na 1,5 – 2 metra višine v smeri juga. Zelišča, cvetje z veliko cvetovi, grmičevje in drevesa v bližini bodo zagotovili popolnoma rezerviran hotel.

Različno velike odprtine v masivnem lesu jim nudijo zavetje, zato insekti vanje ležejo svoj zarod. Tudi trsje je primerno mesto kamor se čebele in najezdnik radi naselijo, strigalice pa bodo našle dnevno zavetje med olesenelimi stebelci. Zapredenih odprtin ne odpirajte, hotel pa na stalnem mestu pustite tudi čez zimo. Zgodaj spomladi bodo žuželke same očistile gnezda.

Zakaj bi postavili hotel za žuželke?

Žuželke so nepogrešljivi del narave. Ko obiskujejo cvetove, rastline oprašujejo in s tem poskrbijo za rodnost in ohranitev rastlinskih vrst v sadovnjakih in vrtovih. Posebno pomembne so divje čebele, ki opravijo večino opraševanja in jih je, če ne upoštevamo domače čebele, v Evropi okoli 1000 vrst. Zaradi onesnaževanja in vedno manjšega števila cvetočih rastlin v urejenih nasadih se zmanjšuje raznolikost vrst. V urejenih vrtovih in sadovnjakih imajo žuželke premalo primernih mest za gnezdenje in prezimovanje, zato jim lahko pomagamo in jim nastavimo primerna prebivališča, kot so hoteli za žuželke. Naši vrtovi naj bodo čim bolj naravni, da si bodo žuželke ustvarile primerne pogoje za prehranjevanje, bivanje in razmnoževanje.

Teža 1 kg
Dimenzije 17 × 26 cm

Morda vam bo prav tako všeč…