Kalocefalus

4,00

Zimzelena, strukturna rastlina, ki najde svoje mesto v zasaditvah gredic, grobov, koritah, loncih,… Je kompaktne rasti in gosto rastoča, zraste pa do cca. 50 cm višine. Grmički uspevajo na vročih sušnih legah, zato jo zalivamo bolj malo.

Ni na zalogi

Kalocefalus je zimzelena, strukturna rastlina, ki najde svoje mesto v zasaditvah gredic, grobov, koritah, loncih,… Je kompaktne rasti in gosto rastoča, zraste pa do cca. 50 cm višine. Grmički uspevajo na vročih sušnih legah, zato jo zalivamo bolj malo. Nepogrešljiva je v zasaditvi z mačehami odlično pa se obnese tudi z ciklamami in drugim jesenskim cvetje. Dobro prenaša tudi obrezovanje.

Kalocefalus, ki v naravi raste na priobalnih predelih v Avstraliji, spada med rastline, ki jih pri nas sadimo na sezonske cvetlične grede ali v korita. Na žametasto sivih poganjkih so majhni, iglicam podobni sivi lističi, v dobrih razmerah se razvijejo tudi drobni zlatkasti cvetovi. Potrebuje sončno rastišče in dobro odcedna tla. V cvetličnih posodah posajene rastline je treba med polno rastjo zmerno zalivati, v drugih delih leta pa zelo malo. Pri mladih rastlinah lahko z večkratnim obrezovanjem vršičkov pospešimo košato razraščanje.

Žal ne prenese temperatur pod 7 °C, a po jesenski slani ne odmre tako kot druge enoletnice, pač pa barvo in obliko obdrži do pomladi.

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Teža 0,2 kg
Dimenzije 50 cm