Lubni dekor

12,80

Lubni dekor za estetski poudarjen rob med gredo in zelenico. Lubni dekor je pridelan iz kakovostnega lubja iglavcev kot je macesen, bor, in pinija. V fazi predelave se lubje drobi v različne frakcije, ki so označene na boku vreče. Lubje ne vsebuje kemičnih ali drugih dodatkov za obstojnost ali obarvanje.

Lubni dekor za estetski poudarjen rob med gredo in zelenico. Lubje je pridelano iz kakovostnega lubja iglavcev kot je macesen, bor, in pinija. V fazi predelave se lubje drobi v različne frakcije, ki so označene na boku vreče. Lubje ne vsebuje kemičnih ali drugih dodatkov za obstojnost ali obarvanje.

Lubje uporabljamo za dekoracijo gredic, nasadov, brežin, grobov, večjih korit in posod. Poleg dekorativnega učinka lubni dekor zatira plevel, preprečuje izsuševanje in zadržuje vlago v tleh, dodaja organsko snov tlom in s tem izboljšuje strukturo tal. Tla postanejo bolj rahla, humusna, zadržujejo več vlage, poleti ščitijo korenine pred izsuševanjem, pozimi pred zmrzaljo. Zaradi svoje značilne barve, lubni dekorji ustvarijo lep kontrast z rastlinami, trato in tlaki ter zakrijejo peščeno zemljo.

Uporaba okrasnega lubja je zelo preprosta. Kljub temu svetujemo, da pri uporabi dekorativnega lubja upoštevate nekaj nasvetov.
  • Pred namestitvijo lubja odstranite ves plevel. Priporočeno je, da plevel odstranite skupaj z njegovimi koreninami.
  • Ko je plevel odstranjen, lahko lubje nanesemo direktno na zemljo ali pa pred tem uporabimo še tkanino proti rasti plevela (močno priporočamo).
  • Lubje nanesemo v debelini približno 5-8 cm. Tako bo lubje ustvarilo dobro zastirko, ki preprečuje rast plevela, poleg tega pa bo v dovolj veliki meri izločalo snovi, ki zatirajo rast plevela (kvalitetno okrasno lubje namreč izloča snovi, ki zatirajo rast plevela).
  • V kolikor imamo v vrtu kakšne mlade rožice, pazimo, da jih ne zasujemo z lubjem. Že izrasle rože, čebulnice, trajnice in grmovnice bodo brez problema rasle skozi oziroma okoli lubja. Torej brez skrbi, okrasno lubje ne bo zatrlo vaših okrasnih rastlin, ampak samo plevel, saj plevel zaradi zastirke in delovanja lubja ne bo imel dovolj moči, da bi se razrasel.
  • V kolikor boste upoštevali vse te nasvete, boste imeli čudovit vrt brez plevela.
  • Vsako leto se okrasno lubje le doda v debelini okoli 1 cm, tako da se osveži barvo in nadomesti lubje, ki je medtem razpadlo in se spremenilo v zemljo.

Pakiranje: 70l

Teža 18 kg

Morda vam bo prav tako všeč…