Mačeha `Tricolor`

0,70

Mačeha je dvoletnica, zato mačehe sadimo jeseni da nas razveseljujejo zgodaj spomladi pa vse do vročine v poletnih mesecih. Sadike sadimo proti koncu septembra ali začetek oktobra v rahlo zemljo z dodanim gnojilom. Pazimo, da imajo do nižjih temperatur vedno vlažno zemljo. Mačehe lahko sadimo v gredice, na pokopališča, odlično se obnesejo tudi v obešankah, koritih, loncih,…kjer v kombinaciji z drugim jesenskim cvetjem tudi čez zimo popestrijo vaše terase in balkone. Redno jim odstranjujemo odcvetele cvetove, da vzpodbudimo cvetenje.

Ni na zalogi

Mačeha `Tricolor`, mačeha je dvoletnica, zato mačehe sadimo jeseni da nas razveseljujejo zgodaj spomladi pa vse do vročine v poletnih mesecih. Sadike sadimo proti koncu septembra ali začetek oktobra v rahlo zemljo z dodanim gnojilom. Pazimo, da imajo do nižjih temperatur vedno vlažno zemljo. Mačehe lahko sadimo v gredice, na pokopališča, odlično se obnesejo tudi v obešankah, koritih, loncih,…kjer v kombinaciji z drugim jesenskim cvetjem tudi čez zimo popestrijo vaše terase in balkone. Redno jim odstranjujemo odcvetele cvetove, da vzpodbudimo cvetenje.

Oskrba

Prvi pogoj za lepo rast je kakovostna in zdrava sadika z lepimi temnozelenimi listi, brez znakov bolezni ali škodljivcev. Sadimo v poseben substrat, ki je  primeren za mačehe. Ko sadike presadimo iz cvetličnih lončkov na stalno mesto potrebujejo nekajtedensko redno zalivanje, da se dobro vrastejo. Nato jih redno gnojimo (po navodilih na embalaži gnojila), da rastlina ne bi nehala cveteti. Sneg jih zaščiti, zato snežne odeje ne odstranjujemo. Nasprotno pa moramo biti ob suhi zimi pozorni, kdaj se zemlja odtali, da jih pravočasno zalijemo.

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Teža 0,2 kg
Dimenzije 15 cm