Izdelki

Okrasna cvetlična skleda Arizona

37,8284,30

Okrasna cvetlična skleda je izdelana iz clayfibre materiala, ki je po izgledu podoben kamnu vendar je občutno lažji. Notranja plast sklede je izdelana iz steklenih vlaken za kompaktno strukturo. Okrasna cvetlična skleda je odporna na nizke temperature. Poleg rastlin lahko v  sklede posadite tudi marsikaj drugega. Z malo domišljije in občutka za estetiko lahko z okrasnimi skledami in preprostimi rastlinicami v njih popestrite okolico svojega doma. V lepo okrasno cvetlično skledo lahko ob vhod hiše, na teraso oziroma tja, kamor vam srce poželi, posadite od iglavcev do lepo cvetočih poletnih rastlin.

S M L
Počisti

Okrasna cvetlična skleda Arizona je izdelana iz clayfibre materiala, ki je po izgledu podoben kamnu vendar je občutno lažji. Notranja plast sklede je izdelana iz steklenih vlaken za kompaktno strukturo. Okrasna cvetlična skleda je odporna na nizke temperature. Poleg rastlin lahko v  sklede posadite tudi marsikaj drugega. Z malo domišljije in občutka za estetiko lahko z okrasnimi skledami in preprostimi rastlinicami v njih popestrite okolico svojega doma. V lepo okrasno cvetlično skledo lahko ob vhod hiše, na teraso oziroma tja, kamor vam srce poželi, posadite od iglavcev do lepo cvetočih poletnih rastlin.

Prvi korak do popestritve doma z okrasnimi lonci je, da izberete rastlino, ki bo krasila vaš dom. Ob tem morate biti pozorni na njene lastnosti, saj koreninski sistem nekaterih rastlin ni primeren za sajenje v lonec – nekatere korenine namreč potrebujejo veliko prostora.

Vsak notranji ali zunanji prostor lahko poživiš z okrasnimi lonci. Dom lahko s pravim okrasnim loncem osvežiš, ga poživiš in mu dodaš naravno dišavo. Balkonu dodaj kanček barve ali pa z vrtnimi lonci okrasi teraso. Kaj pa, če na okensko polico nanizaš sočnice? Dodajanje cvetlic ni nikoli slaba ideja. Svojo najbolj cenjeno rastlino postavi na piedestal z našimi elegantnimi cvetličnimi in okrasnimi lonci.

Kako saditi v lončke ali okrasne lonce?
  • Preden rastlino posadiš, jo je treba najprej pripraviti. Odstrani plastični lonec z dna rastline tako, da ga povlečeš ali razrežeš. Nato nežno razrahljaj korenine, da se bodo v svojem novem domu lažje razrasle.
  • Potem pripravi prst in lonček ali okrasni lonec. Če imaš velik okrasni lonec, okoli odprtine za odtekanje vode položi nekaj kamnov ali koščkov glinene posode. Tako preprečiš, da bi prst padala skozi odprtino. Na dno okrasnega lonca nasuj plast prsti in dodaj še nekaj komposta, tako da bo zemlja res hranilna.
  • Zdaj pa je čas, da rastlino posadiš. Rastlino vstavi v lonec in okoli nje nasuj prst. Pazi, da do vrha lonca ostane približno 2,5 cm. Ko rastlino posadiš, jo takoj zalij. Tako se znebiš morebitnih zračnih žepkov v prsti. Po potrebi lahko po vrhu dodaš še nekaj komposta.
Dimenzije Ni na voljo
Velikost

, ,

Morda vam bo prav tako všeč…