Izdelki

Pelargonija Zonale Rosebud Astrid

2,50

Pelargonija Zonale Rosebud Astrid so pokončne grmičaste rastline, ki se gojijo zaradi lepote polnih cvetov. Bujno cvetenje in rast sta lastnosti, ki veljata za te vrste pelargonij. Pelargonija Zonale Rosebud Astrid je rastlina, ki jo lahko sadimo v košare, okrasne lonce ali posode, vrtove in korita.  Bolj kot je lega sončna, razkošnejše bo cvetenje. Uspevajo tudi v pol senčni in senčni legi, kjer za razliko od sončne lege le nekoliko manj cvetijo. Odporna je na veter in druge vremenske vplive. Potrebno je redno odstranjevati odcvetele

Ni na zalogi

Pelargonija Zonale Rosebud Astrid so pokončne grmičaste rastline, ki se gojijo zaradi lepote polnih cvetov. Bujno cvetenje in rast sta lastnosti, ki veljata za te vrste pelargonij. Pelargonija Zonale Rosebud Astrid je rastlina, ki jo lahko sadimo v košare, okrasne lonce ali posode, vrtove in korita.  Bolj kot je lega sončna, razkošnejše bo cvetenje. Uspevajo tudi v pol senčni in senčni legi, kjer za razliko od sončne lege le nekoliko manj cvetijo. Odporna je na veter in druge vremenske vplive. Potrebno je redno odstranjevati odcvetele cvetove s cvetnimi stebli, da vzpodbudimo dodatno cvetenje.

Cvetovi so lahko vrstnati, polvrstnati  ali nevrstnati.  Listi so okrogli ali rahlo krpati in rahlo dlakavi. Poleg zelenih listov z ali brez zoniranja ima ta skupina tudi različno obarvano listje – dvobarvno, tribarvno, bronz ali  zlato.

S sajenjem pelargonij lahko začnete spomladi, ko so noči brez zmrzali. Pelargonije posadite v lonce oziroma korita približno 20–30 cm narazen. V ta namen uporabite substrat za rastline z visoko vsebnostjo hranil. Pelargonije spadajo k rastlinam, ki potrebujejo veliko hranil. Od marca do oktobra je priporočljivo gnojenje z gnojilom, dvakrat tedensko.

Pelargonija (Pelargonium) je rod rastlin z živopisanimi cvetovi, ki povečini izvirajo iz Južne Afrike (okrog 220 do 280 vrst), ostale pa izvirajo iz tropske Afrike, prednje Azije in Avstralije ter nekaterih otokov Indijskega oceana. V Evropo so prišle leta 1701. Kljub obilici okrasnih rastlin je pelargonija v Sloveniji še vedno ena izmed najbolj priljubljenih okenskih in balkonskih rastlin.

 OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Morda vam bo prav tako všeč…