Izdelki

Strelicija Reginae

20,04

Strelicija Reginae ali Bird of paradise je hitro rastoča, tropska rastlina z velikimi listi, ki obožuje svetle prostore. Atraktivna je predvsem zaradi svojih velikih listov, ki so razporejeni v pahljačo. Čeprav rastlina zraste kar precej v višino, zavzame malo talne površine, saj ima ozko in pokončno rast. Postavimo jo na svetlo, sončno in toplo mesto v stanovanju, poleti pa na sončen ali še bolje polsenčen del terase ali vrta. Ne prenese pa temperatur pod 5 stopinj.  Strelicijo zalivamo vsaj 1x tedensko, vendar nam rastlina ne bo hvaležna, če bo v podstavku zastajala voda. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zemlja popolnoma izsuši. V notranjih prostorih bo hvaležna, če jo boste redno pršili po listih. Pozimi zalivamo po potrebi oz. bolj skromno.

Strelicija Reginae ali Bird of paradise je hitro rastoča, tropska rastlina z velikimi listi, ki obožuje svetle prostore. Atraktivna je predvsem zaradi svojih velikih listov, ki so razporejeni v pahljačo. Čeprav rastlina zraste kar precej v višino, zavzame malo talne površine, saj ima ozko in pokončno rast. Postavimo jo na svetlo, sončno in toplo mesto v stanovanju, poleti pa na sončen ali še bolje polsenčen del terase ali vrta. Spomladi, ko mine nevarnost pozeb, jo postopoma privajamo na zunanje pogoje, saj jo lahko močno sonce hitro poškoduje.

Strelicijo zalivamo vsaj 1x tedensko, vendar nam rastlina ne bo hvaležna, če bo v podstavku zastajala voda. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zemlja popolnoma izsuši. V notranjih prostorih bo hvaležna, če jo boste redno pršili po listih. Pozimi zalivamo po potrebi oz. bolj skromno. Čeprav strelicija prenese krajše obdobje nizkih temperatur do -5 stopinj, jo na toplo umaknemo še pred prvo pozebo.

Strelicija Reginae te bo v idealnih pogojih nagradila s čudovitimi oranžnimi cvetovi, ki izgledajo kot glave tropskih ptic.

Premer lončka: 17
Višina rastline z loncem: 63

Rastlina je naprodaj brez okrasnega lončka.

Kupljena rastlina se lahko razlikuje v velikosti, obliki, številu listov in stebel, saj je vsaka rastlina svoj unikat.

Dimenzije 17 × 63 cm

Morda vam bo prav tako všeč…