Sukulenta

4,37

Sukulente v svojih listih ali steblih shranjujejo veliko količino vode. So zelo nezahtevne rastline, zato z njimi najraje okrasimo naše okenske police. Nimajo rade pogostega zalivanja, v toplejših mesecih pa jo lahko prenesemo na prosto, saj ljubijo toploto.

Sukulente so vrsta kaktusov, saj prav tako v listih shranjujejo veliko količino vode a za razliko od kaktusa nimajo bodic. Ima mesnate liste ali stebla, ki so razporejeni tako, da so videti kot zanimiv cvet. Najdemo jih v različnih oblikah, velikostih in vrstah. Ker so zelo nezahtevne rastline se uvrščajo v sam vrh najbolj priljubljenih rastlin, ki krasijo naše okenske police. Sukulente nimajo rade pogostega zalivanja, pravzaprav najraje vidijo, da na njih kar malo “pozabimo”. V toplejših mesecih jih lahko prenesemo tudi na prosto, saj ljubijo toploto. Sukulente ob različnih pogojih tudi spremenijo barvo in nekatere tudi cvetijo.

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Dimenzije 10 cm

Morda vam bo prav tako všeč…