Veggy mini

200,08

Veggy mini je mali hišni panel zelene stene. Primeren je  za uporabo v notranjih prostorih. Prostora ima za 8 rastlin.

Ni na zalogi

Veggy mini je mali hišni panel zelene stene. Primeren je  za uporabo v notranjih prostorih. Prostora ima za 8 rastlin.

Postavite si svoj mini vertikalni vrt v kuhinji, dnevni sobi ali predsobi. Panel se na steno obesi kot stenska slika. Primeren je tako za okrasne rastline kot za dišavnice, začimbnice in manjše rastno zelenjavo.

Zelene stene

Zelene stene so se začele pojavljati v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja v zahodni Evropi, predvsem kot zelene fasade v Parizu in kasneje drugod. Kot možnost notranje dekoracije in zračnega filtra pa so jih posamezni vrtnarji začeli razvijati šele pred desetletjem. Izdelujejo jih v različnih velikostih in materialih in so tako namenjene tudi različnim rastlinam in njihovim potrebam. Vsekakor pa je dejstvo, da so notranje zelene stene, ne glede na velikost, zelo primerne za pisarne. Tam izbrane rastline odlično prečiščujejo zrak in trde delce (Pm10, formaldehidi in podobno). Zelene stene so odlične tudi zaradi zmanjšanja hrupa v prostoru, seveda pa delujejo pomirjujoče z vsem zelenjem, ki je vanje posajeno.

V notranjih prostorih se v zelene stene največkrat sadi rastline, ki odlično čistijo zrak, in te so: spatifil, pisani kroton, Andrejev flamingovec, singonij  različne praproti, bršljan, peperomija, pileja , skindapsus , plezavi fikus , dracena  mulenbekija , begonija, flebodijum. Nekatere med izbranimi imajo lepe cvetove, druge čudovito obarvano listje, spet tretje odlično zapolnijo vmesni prostor in skrijejo panele ali sadilne lonce.

Teža 15 kg

Morda vam bo prav tako všeč…