Izdelki

Vulkahum mix 50

8,85

Vulkahum mix 50 omogoča najboljše razmerje med uporabnostjo, potrebo po zalivanju in ceno. Za izgradnjo zelenice ga nasujemo v sloju 7 do 25 cm in utrdimo na 5 do 20 cm sloj, kjer se odtis pete čevlja ne udre več kot 5 mm. Uporablja se za uporabo v urbanem urejanju, kjer se zahteva visoko kakovostne trajne substrate z dobro kapilarno prevodnostjo in vodno kapaciteto. Namenjeni so tako profesionalni kot privatni uporabi pri urbanem vrtnarjenju, izvedbi zelenih streh, zelenih sten, zelenih parkirišč, sajenja v zunanjih koritih in vseh drugih zasaditvah v zeleni arhitekturi.

Vulkahum mix 50 omogoča najboljše razmerje med uporabnostjo, potrebo po zalivanju in ceno. Za izgradnjo zelenice ga nasujemo v sloju 7 do 25 cm in utrdimo na 5 do 20 cm sloj.

Vulkahum substrati imajo višji mineralni delež in so namenjeni zunanjim saditvam. Substrati z manjšim deležem mineralov so namenjeni splošnim saditvam ali izboljšanju zemlje za sajenje.

Vulkahum mix 50 se uporablja v urbanem urejanju, kjer se zahteva visoko kakovostne trajne substrate z dobro kapilarno prevodnostjo in vodno kapaciteto. Namenjeni so tako profesionalni kot privatni uporabi pri urbanem vrtnarjenju. Prav tako izvedbi zelenih streh, zelenih sten, zelenih parkirišč, sajenja v zunanjih koritih in vseh drugih zasaditvah v zeleni arhitekturi.

Pakiranje: 40l

Substrati  so mešanice različnih komponent kot so bela in črna šota, kompost, lesna vlakna, perlit, vermikulit, plovec, lava, mleto lubje, kremenov pesek in podobni materiali. Zemlje  pa so običajno v gredicah, rastlinjakih, toplih gredah in drugih zunanjih zasajenih površinah in so načeloma mineralne osnove, ki je lahko v raznih kombinacijah ilovnate, glinene, meljaste in peščene teksture.

Substrati so nasprotno od zemlje kratkotrajni, največkrat za eno sezono razen mineralnih, ki so dokaj trajni.

Substrati  se uporabljajo:
  • V koritih, posodah
  • Obešankah
  • Gredicah z enoletnim oz. sezonskim cvetjem
  • V notranjih lončnicah kjer zdržijo nekaj let
  • Za setve, kjer jih potrebujemo en mesec ali dva in v podobnih primerih.

Substratov, predvsem šotnih torej ne uporabljamo za trajne nasade v koritih, za zeleno infrastrukturo kot so zelene strehe, stene, parkirišča, zunanja korita s trajnimi nasadi, trajni nasadi ob zgradbah in druge večletne zasaditve. V ta namen je bolje uporabiti zemeljsko kompostne mešanice, ki so po sestavi nekje na sredini med substratom in zemljo, še najbolj primerne pa so mineralne mešanice zemlje in ekspandiranih mineralov z dodatkom komposta.

Teža 10 kg

Morda vam bo prav tako všeč…