Ajuga reptans

3,00

Pokrovna trajnica, ki se hitro razrašča. Posadimo jo lahko na sončno ali delno senčno lego, z nežno modrimi cvetovi pa nas razvaja od maja do julija. Ne potrebuje posebne oskrbe, če se prehitro razrašča ga lahko obrežemo.

Ni na zalogi

Ajuga reptans ali skrečnik je pokrovna trajnica, ki se hitro razrašča. Trajnico lahko posadimo  na sončno ali delno senčno lego. Najlepše uspeva v nekoliko vlažnih tleh v polsenci. Cvetovi, običajno modri, se nahajajo na 4 do 5 centimetrov visokih konicah. Rastlina cveti od začetka maja do sredine junija. Ne potrebuje posebne oskrbe, če se prehitro razrašča ga lahko obrežemo. Odlično se ujeme z  hebami, mačehami,…Skrečnike uporabljamo kot pokrovne trajnice pod drevesi in grmovnicami. Lepi so v družbi s vijolicami, hostami, kavkaško spominčico in kačjo brado.

Kadar iščete nekaj privlačnega za hitro zapolnitev velikega območja, potem ne morete zgrešiti z ajugo ( Ajuga reptans ), znano tudi kot preproga. Ta plazeča zimzelena rastlina se hitro napolni na praznih območjih, zaduši plevel, hkrati pa doda izjemno barvo listja in cveti. Dobro je tudi za zatiranje erozije. Najboljši učinek in zdravo rast boste dosegli, ko zasadite 10-12 rastlin na kvadratni meter. Odlična pokrovna rastlina, ki je razširjena v vlažnih, senčnih gozdovih in travnikih Evrope in Azije. Najpogosteje gojimo vrsto A.reptans (plazeči skrečnik).

.OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa, trajnice.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Teža 0,2 kg
Dimenzije 15 cm