O nas

Zeleni vrtovi Golob

O nas

Smo manjši družinski vrtnarski center z dodano vrednostjo lastne proizvodnje , kjer se trudimo strankam ponuditi čim širši spekter storitev in lokalno vzgojenih rastlin ter ostalih artiklov za dom in vrt. Izhajamo iz vrtnarske družine z več kot 60 letno tradicijo in se vsako leto znova trudimo, da z strokovnostjokvalitetozanesljivostjoizkušnjami in predvsem prijaznostjo, uredimo vaše vrtove, skalnjake in celotno okolico hiše v skladu z vašimi željami. Pomemben dejavnik urejene okolice je tudi lepa zelenica. Zelenica potrebuje pravilno in redno oskrbo zato vam nudimo tudi svetovanje in celotno vzdrževanje le-te.

​Urejena okolica je ogledalo vsakega posameznika, ki živi v nekem okolju. Zavedati se je potrebno, da človek bolje funkcionira in se nasploh bolje počuti, če ga obkroža lepa urejena okolica. Zato je urejanje le-te pomembno opravilo. Dela lahko opravite sami, kadar pa je to iz različnih razlogov onemogočeno se lahko obrnete na nas. Ureditev vaših sanjskih vrtov ni daleč.​

Urejanje okolice izvajamo za posamezne stranke in poslovne objekte, katerim ponujamo tudi možnost letnega vzdrževanja, da bo njihova okolica čudovita skozi celotno leto.

Tisti, ki čutite posebno zadovoljstvo pri urejanju okolice, pa boste v naši spletni trgovini našli široko ponudbo najrazličnejših rastlin (grmovnice, drevesa, balkonske rastline, semena idr.), gnojil in mikoriz, okrasnih loncev in številnih drugih izdelkov, s katerimi boste ustvarili vizijo svojega sanjskega vrta.

Kontaktirajte nas in skupaj bomo realizirali vaše želje in možnosti, ki jih skriva okolica vaše hiše.

Široka ponudba rastlin

Široka ponudba rastlin

Ponujamo vam različne grmovnice, drevesa, balkonske rastline, semena ter številne druge rastline.
Letno vzdrževanje

Letno vzdrževanje

Za domače vrtove in okolice poslovnih objektov ponujamo možnost celostnega letnega vzdrževanja.
Pravilna (in redna) oskrba zelenice

Pravilna (in redna) oskrba zelenice

Ponujamo vam svetovanje in celostno vzdrževanje vaše sanjske zelenice.

Vrtnarski center Golob

Smo manjši družinski vrtnarski center z dodano vrednostjo lastne proizvodnje. Vrtnarski center se nahaja v Mariboru na Pobrežju, ob lokalni cesti Maribor-Ptuj, kjer rastline vzgajamo skozi celo leto v ogrevanih steklenjakih.

V letu 2022 je delovanje vrtnarskega centra prevzela že 3. Generacija, ki prinaša sveže in nove ideje. Zaradi prilagajanja trendom, smo se odločili razširiti dejavnosti še na ureditev in vzdrževanje okolice, cvetličarno ter spletno trgovino.

DEJAVNOST

Ukvarjamo se z vzgojo in prodajo enoletnic, dvoletnic, trajnic, sadik oz. cepljenih sadik zelenjave, dišavnic, balkonskih rastlin, rezanega cvetja, itd.. Ponujamo pa tudi pestro izbiro grmovnic in drevnine. Strankam ob nakupu vsake rastline strokovno svetujemo za nadaljnjo vzgojo in oskrbo. V letu 2022 je delovanje vrtnarskega centra prevzela že 3. Generacija, ki prinaša sveže in nove ideje. Zaradi prilagajanja trendom, smo se odločili razširiti dejavnosti še na ureditev in vzdrževanje okolice, cvetličarno ter spletno trgovino. Naš družinski vrtnarski center, ki se nahaja na lokaciji Mb–Ptuj, se lahko pohvali z več kot 60-letno tradicijo.

ZAČETKI

Začetki našega vrtnarstva segajo v leto 1960, ko sta Mirko in Terezija Golob na njivi za hišo začela vzgajati zelenjavo. Mirko, takrat še voznik tovornjaka za podjetje MTT, je skrbno pomagal Tereziji pri vzgoji rastlin in drugih opravilih. Terezija je že takrat svoje pridelke prodajala na mestni tržnici na Lentu. Z leti je njun vrtnarski posel rastel in se krepil.

NADALJEVANJE TRADICIJE

Tradicijo je nadaljeval njun sin Darko, ki je pri vrtnarjenju pomagal že kot osnovnošolec. Skupaj z mamo je rad obiskoval mestno tržnico, kjer so ga zaradi nabritosti in zgovornosti prodajalke imele zelo rade. Vrtnarstvo ga je popolnoma prevzelo, zato se je vpisal na vrtnarsko šolo v Celju, ki jo je končal kot vrtnarski tehnik.

Svoje vrtnarsko delo je začel s sajenjem cvetja za rezanje. Pred in za hišo je začel postavljati prve rastlinjake ter kupovati zemljo–njive, ki so bile takrat potrebne za pridobitev statusa kmeta.

ŠIRIMO PROIZVODNJO

Darko je nenehno širil svojo proizvodnjo. Do leta 1990 je imel v lasti 9 rastlinjakov in rastline vzgajal kar na 8000 m2 pokritih in odprtih površin. Vzgajal je zelenjavne sadike, balkonske rastline in rezano cvetje in obenem bil vrhunski cvetličar.

Do leta 1994, ko je odprl svoj lastni s. p., sta ob pomoči celotne družine z ženo Zlatko skrbela, da je posel rastel in cvetel. V tem času sta se rodila Damjan in Grega, tretja generacija vrtnarjev. Leta 1994 se je rodila še hči, Valerija.

Damjan je danes vrtnar, Gregor inženir hortikulture, Valerija pa cvetličarski tehnik. Skupaj uspešno nadaljujejo družinsko vrtnarsko in cvetličarsko tradicijo.

VRTNARSKI CENTER DANES

Danes se lahko pohvalimo s skoraj 10.000 m2 prodajnih in 1.500 m2 pokritih površin za lastno vzgojo slovenskih rastlin. Cvetje je lokalno vzgojeno, saj damo velik poudarek na lokalno, domače, naravno.

Ponudbo se trudimo širiti še na ostale segmente v vrtnarstvu. Naša cvetličarka vam lahko zavije darilo, uredi lep moderen šopek ali vam svetuje pri aranžiranju. Z vami načrtujemo in vam svetujemo tudi pri urejanju okolice, in sicer vam lahko uredimo zelenico, vrt, skalnjak ter še kaj.

Trudimo se, da znanje, ki so nam ga zapustili naši predniki, ohranjamo in nadgrajujemo tako, da bo lahko četrta generacija še boljša.

O nas lahko izveste še več tako, da nas obiščete v našem vrtnarskem centru.
O nas lahko izveste še več tako, da nas obiščete v našem vrtnarskem centru.

Cvetličarstvo - vrtnarstvo

Cvetličarstvo - vrtnarstvo

V naše vrtnarskem centru najdete enoletnice, dvoletnice, trajnice, sadike oz. cepljenih sadik zelenjave, dišavnice iz lokalne lastne vzgoje. Ponudba se razlikuje po letnih časih.
Vrtni center

Vrtni center

V pokritem in ogrevanem vrtnem centru vam ponujamo vse rastline iz naše lokalne vzgoje, trajnice, drevesa in grmovnice, sadike žive meje, substrate, okrasne lonce in vrtni okras,.....
Ureditev okolice

Ureditev okolice

Za vas strokovno uredimo vrtove, kjer vam zagotovimo, da bo urejanje okolice hiše ali ureditev vrta usklajena z vašimi željami.
Strokovnost in izkušnje

Strokovnost in izkušnje

Kakovostna in strokovna ureditev vrtov, skalnjakov in celotne okolice hiš ali objektov.