Izdelki

Fikus Benjamina Golden king

47,60

Fikus Benjamina Golden king velja za izjemno priljubljeno lončnico, vendar ne uspeva vsem kot bi si želeli.  Ficus ima rad svetla mesta, vendar moramo paziti, da ga ne izpostavimo direktnemu soncu. Ficus Benjamina Natasja ima rad temperature med 18 in 25 stopinjami, vendar ne mara prepiha.

Fikus Benjamina Golden king je privlačna zimzelena rastlina v lončkih s povešenimi vejicami. Čeprav je v naravi lahko veliko drevo, doma zraste do največ 2 m v višino. Fikus velja za izjemno priljubljeno lončnico, vendar ne uspeva vsem kot bi si želeli. Rad ima svetla mesta, vendar moramo paziti, da ga ne izpostavimo direktnemu soncu. V pretemnem položaju lahko fikus precej hitro izgubi liste. Fikus Benjamina Golden king ima rad temperature med 18 in 25 stopinjami, vendar ne mara prepiha.

Rad ima višjo zračno vlago in je izjemno občutljiv na suh zrak zato priporočamo redno pršenje po listih. Fikus je nagnjen k koreninski gnilobi, prvi pokazatelj je odpadanje listov, zato ga zalivamo, ko se substrat izsuši. Vlažnost zemlje vedno preverimo nekje 2 centimetra globoko. Zalivamo ga z postano vodo sobne temperature ali pa z deževnico. Pozimi ga, kot večino sobnih rastlin zalivamo manj.

Substrat naj bo zračen in odtočen, za dodatno zračnost lahko primešamo perlit. Rastlino gnojimo pomladi in poleti.

Premer lonca: 12 cm

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Rastline so v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonček ni vključen v ceno.

Dimenzije 1,1 cm

Morda vam bo prav tako všeč…