Izdelki

Gnojilo za zelenje in cvet

7,20

Gnojilo za zelenje in cvet 20+20+20 500g je vrhunsko vodotopno gnojiilo za tekoče gnojenje vseh vrst okrasnih rastlin, za pospešeno rast in cvetenje.

Gnojilo za zelenje in cvet 20+20+20 500g je vrhunsko vodotopno gnojilo za tekoče gnojenje vseh vrst okrasnih rastlin, za pospešeno rast in cvetenje.

Gnojilo za zelenje in cvet uporaba:

Pred zalivanjem raztopino dobro premešajte. 2 x tedensko 1 malo žlico (1 dag) na 10 litrov vode. Ali pa 1x tedensko (1,5 dag) na 10 litrov vode.
Če ste v substrat že dodali Osmocote gnojilo, potem gnojite manj. Gnojite 1 x na 10 dni z 1 malo žlico na 10 litrov vode.

Gnojilo je material v tekočem ali trdnem stanju, katerega osnovni namen je priskrbeti hranila rastlinam. V industriji gnojil je NPK najbolj uporabljena terminologija. NPK označuje dušik (N), fosfor (P) in kalij (K). To so osnovne hranilne snovi, ki imajo poseben namen med razvojem rastline. Na primer, nastanek klorofila, korenin in končnega pridelka. Skupaj te osnovne hranilne snovi omogočajo rastlini pravilno rast in cvetenje. Gnojila delimo na organska in mineralna.

Mineralna gnojila v glavnem nastanejo s sintezo s pomočjo različnih kemičnih postopkov ali z ekstrakcijo iz zraka ali kamnin – naravnih nahajališč soli, najpogosteje pa se prodajajo v obliki hranilne raztopine ali majhnih zrnc.

Organsko gnojilo vsebuje samo naravne (organske) elemente, stranske proizvode živih organizmov, kot so žuželke, črvi, bakterije in plesni, pa tudi naravni ogljik, ki je izredno pomemben za zdravje prsti in ga v mineralnih gnojilih ni mogoče najti. Hranila se v organskih gnojilih sproščajo počasi.