Heba-jetičnik

3,20

Hebe so nizke vednozelene rastline, ki rastejo zelo počasi, v nekaj letih doseže cca. 50 cm višine. Za gojenje niso prezahtevne, ustrezajo jim različna tla pa tudi obrezovati jih ni potrebno. Če smo dovolj potrpežljivi bomo ob ugodnih pogojih dočakali tudi cvetove, ki so navadno v beli, lila ali modri barvi.

Ni na zalogi

Heba-jetičnik je nizka vednozelena rastlina, ki raste zelo počasi, v nekaj letih doseže cca. 50 cm višine. Hebe za gojenje niso prezahtevne, ustrezajo jim različna tla pa tudi obrezovati jih ni potrebno. Če smo dovolj potrpežljivi bomo ob ugodnih pogojih dočakali tudi cvetove, ki so navadno v beli, lila ali modri barvi. Hebe lahko uporabljamo jih v različnih zasaditvah, dobro se obnesejo v kombinaciji z mačehami in drugim jesenskim cvetjem.

Trajnice

So zelnate rastline, ki prezimijo na prostem in živijo vsaj tri leta na istem mestu. Trajnice so skupina rastlin, ki jim v jesenskem času odmre nadzemni del in ponovno odžene v pomladanskem času.  Zlasti trajnice, ki izvirajo iz toplejših krajev in so v celinski Sloveniji prezimno trdne, so zelo pogosto tudi vedno zelene, kar pomeni, da je nadzemni del zelen vse leto, torej tudi pozimi. Pri takih trajnicah spomladi izrežemo le suhe liste ali lanskoletna cvetna stebla, ali pa zelene liste ali poganjke nekoliko prikrajšamo. Ljudje imamo trajnice radi predvsem zaradi njihove trpežnosti, lepote cvetja in raznolikosti oblik in barv listja. Trajnice cvetijo v različnem času (od pomladi do jeseni). Lahko jih kombiniramo z grmovnicami in drevesi. Z njimi si lahko naredimo vrt zanimiv čez celo leto. Prav za vsak kotiček vrta se gotovo najde kaka trajnica, ki bo razveseljevala ljubiteljskega ali profesionalnega vrtnarja vsako leto znova.

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Teža 0,2 kg
Dimenzije 40 cm