Izdelki

Okrasna cvetlična skleda Clemente

39,39

Okrasna cvetlična skleda Clemente s svojo posebno glazuro vsakem prostoru doda pridih elegance. Vrhunska terakota glina se do potankosti ročno oblikuje, nato se skleda zaključi z glazuro. Lonec ima tople bakrene poudarke, posut z bleščicami in se prilega vsakemu interierju

Okrasna cvetlična skleda Clemente s svojo posebno glazuro vsakem prostoru doda pridih elegance. Vrhunska terakota glina se do potankosti ročno oblikuje, nato se skleda zaključi z glazuro. Lonec ima tople bakrene poudarke, posut z bleščicami in se prilega vsakemu interierju.

Z malo domišljije in občutka za estetiko lahko z okrasnimi lonci in preprostimi rastlinami v njih popestrite notranjost in zunanjost svojega doma.

OPOMBA

Ker je to ročno izdelan izdelek, se lahko barva, velikost ali oblika nekoliko razlikujejo.

Vsak notranji ali zunanji prostor lahko poživiš z okrasnimi lonci. Dom lahko s pravim okrasnim loncem osvežiš, ga poživiš in mu dodaš naravno dišavo. Balkonu dodaj kanček barve ali pa z vrtnimi lonci okrasi teraso. Kaj pa, če na okensko polico nanizaš sočnice? Dodajanje cvetlic ni nikoli slaba ideja. Svojo najbolj cenjeno rastlino postavi na piedestal z našimi elegantnimi cvetličnimi in okrasnimi lonci.

Kako saditi v lončke ali okrasne lonce?

Preden rastlino posadiš, jo je treba najprej pripraviti. Odstrani plastični lonec z dna rastline tako, da ga povlečeš ali razrežeš. Nato nežno razrahljaj korenine, da se bodo v svojem novem domu lažje razrasle.

Potem pripravi prst in lonček ali okrasni lonec. Če imaš velik okrasni lonec, okoli odprtine za odtekanje vode položi nekaj kamnov ali koščkov glinene posode. Tako preprečiš, da bi prst padala skozi odprtino. Na dno okrasnega lonca nasuj plast prsti in dodaj še nekaj komposta, tako da bo zemlja res hranilna.

Zdaj pa je čas, da rastlino posadiš. Rastlino vstavi v lonec in okoli nje nasuj prst. Pazi, da do vrha lonca ostane približno 2,5 cm. Ko rastlino posadiš, jo takoj zalij. Tako se znebiš morebitnih zračnih žepkov v prsti. Po potrebi lahko po vrhu dodaš še nekaj komposta.

 

Dimenzije 48 × 19 × 15 cm

Morda vam bo prav tako všeč…