Izdelki

Dracaena Marginata

4,5030,50

Dracaena Marginata, dracena  je najbolj znana kot nezahtevna zelena lončnica z ozkimi, suličastimi, zelenimi listi, ki potrebuje zelo malo zalivanja. Je rastlina, ki iz zraka odstranjuje škodljive kemikalije. Dracaena Marginata, dracena  tako kot večina dracen najbolje uspeva na senčnem mestu, zato jih tudi poleti obdržimo v notranjih prostorih. Najlepše prezimijo pri temperaturi 15 do 18 stopinj Celzija, poleti pa potrebujejo veliko vlage in temperaturo okrog 23 stopinj Celzija.

S L
Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategoriji: , Oznake: , , ,

Dracaena Marginata, je najbolj znana kot nezahtevna zelena lončnica z ozkimi, suličastimi, zelenimi listi, ki potrebuje zelo malo zalivanja. Je rastlina, ki iz zraka odstranjuje škodljive kemikalije. Dracaena Marginata, tako kot večina dracen najbolje uspeva na senčnem mestu, zato jih tudi poleti obdržimo v notranjih prostorih. Najlepše prezimijo pri temperaturi 15 do 18 stopinj Celzija, poleti pa potrebujejo veliko vlage in temperaturo okrog 23 stopinj Celzija.

Kar je odlično pri teh rastlinah je to, da ne potrebujejo veliko vode (zalivanja). Ko se zemlja že popolnoma presuši, jo približno za pol ure namočite v vodo. Na tak način se lahko izognemo prezalitosti rastline in gnitju korenin, saj si bo rastlina vzela toliko vode kolikor je potrebuje. Zalivajte jo s postano vodo, deževnico ali pa z destilirano vodo, saj so zelo občutljive na minerale, ki se nahajajo v vodi iz pipe. Ob vsaki napaki pri zalivanju zato zelo hitro opazimo odmiranje spodnjih listov. Mlade rastline vsako pomlad presadimo, starejšim pa le zamenjamo vrhnjo plast prsti.

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Rastline so v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonček ni vključen v ceno.

Dimenzije Ni na voljo
Velikost

,

Morda vam bo prav tako všeč…