Izdelki

Juka (Yucca) elephantipes

26,28

Juka (Yucca) elephantipes poznana tudi kot drevo življenja je preprosta in nezahtevna rastlina, ki nebo zamerila, če jo včasih malo pozabiš. Ustrezajo ji sončna in zračna mesta, z veliko toplote v poletnem času in zmerno do skromno količino vode. Uspevala bo tudi na bolj senčnem mestu. V toplejših mesecih jo lahko prenesemo na balkon ali v vrt, saj vzdrži kratkotrajne nočne temperature pod ničlo. Juka (Yucca) elephantipes v času zime miruje zato zalivanje in gnojenje zmanjšamo. Spodnje liste, ki se posušijo sproti odstranjujemo

Juka (Yucca) elephantipes poznana tudi kot drevo življenja je preprosta in nezahtevna rastlina, ki nebo zamerila, če jo včasih malo pozabiš. Ustrezajo ji sončna in zračna mesta, z veliko toplote v poletnem času in zmerno do skromno količino vode. Uspevala bo tudi na bolj senčnem mestu. V toplejših mesecih jo lahko prenesemo na balkon ali v vrt, saj vzdrži kratkotrajne nočne temperature pod ničlo. Juka (Yucca) elephantipes v času zime miruje zato zalivanje in gnojenje zmanjšamo. Rastlina ne mara vlažnih razmer, čeprav jih bo nekaj časa prenašala. Spodnje liste, ki se posušijo sproti odstranjujemo.

Nekateri jo uporabljajo tudi v zdravilne namene, saj razstruplja telo tako, da pospešuje in usklajuje absorpcijo snovi v črevesju in aktivira izločanje škodljivih snovi iz telesa.

Pri presajanju pazi, da uporabiš zračno, dobro odtočno mešanico zemlje saj rastlina nima rada namočenih korenin. Običajno juko kupimo v dovolj veliki posodi, zato je vsaj nekaj časa ni potrebno presaditi. Presadimo jo šele, ko korenine prepredejo vso prst v posodi.

Premer lonca: 16 cm
Višina rastline z loncem:70 cm

OPOMBA
Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Dimenzije 70 cm

Morda vam bo prav tako všeč…