Izdelki

Hojhera Marmalade-iskrivka

5,48

Hojhera Marmalade-iskrivka ima edinstveno rumeno-jantarno listje in rdeče-rjave cvetove. Listje je svetlo in pisano v vseh letnih časih.

Hojhera Marmalade-iskrivka ima edinstveno rumeno-jantarno listje in rdeče-rjave cvetove. Listje je svetlo in pisano v vseh letnih časih.

Hojhera Marmalade-iskrivka ali ognjeni dež je trajnica, ki jo gojimo predvsem zaradi njenih raznobarvnih vednozelenih listov. Zraste do 50 cm v višino in se razširi do 50 cm. Iskrivko sadimo na polsenčne lege v odcedna tla. Tla morajo biti dovolj vlažna vendar ne premočena. Dobro je vedeti, da sorte s temnejšimi listi prenesejo več direktnega sonca v primerjavi s svetlejšimi.  Lepo se kombinira z hostami, praprotmi,…

Izhaja iz Severne Amerike, rod pa je dobil ime po nemškem zdravniku in botaniku Jochannu H. von Heucheru. V naravi najdemo preko 50 različnih vrst, od le nekaj centimetrov visokih, do tistih, ki s cvetovi zrastejo krepko čez 60 cm.

Iskrivke ali hojhere so trajnice, ki še vedno niso dovolj zastopane na naših vrtovih, kaj šele v koritih in posodah naših teras ali balkonov. Idealna je za mešane zasaditve v koritih, okrasnih posodah, kot soliter v skalnjakih, gredah, na grobovih itd. V jesenskem času se jo še posebno lepo kombinira v okrasnih posodah z ostalimi jesenskimi lepoticami.

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Teža 0,2 kg
Dimenzije 15 cm

Morda vam bo prav tako všeč…