Izdelki

Sansevieria

8,0022,10

Sansevieria nam bolj poznana kot taščin jezik, je rastlina s pokončnimi, koničastimi, debelimi, mesnatimi, zelenimi listi z belimi lisami. Listi so rumeno obrobljeni. Sansevieria je nezahtevna sobna rastlina, ki dobro prenaša suh zrak in uspeva tako na sončnem kot tudi na senčnem mestu. Ne prenese pa temperatur pod 13 stopinjami.

S L
Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategoriji: , Oznake: , , ,

Sansevieria nam bolj poznana kot taščin jezik, je rastlina s pokončnimi, koničastimi, debelimi, mesnatimi, zelenimi listi z belimi lisami. Listi so rumeno obrobljeni. Sansevieria je nezahtevna sobna rastlina, ki dobro prenaša suh zrak in uspeva tako na sončnem kot tudi na senčnem mestu. Ne prenese pa temperatur pod 13 stopinjami. Taščin jezik je še pred desetletjem veljal za zastarelo, zaprašeno sobno rastlino, zdaj je tudi pri mladih v trendu.

Njeni mesnati suličasti listi shranjujejo dovolj vode, da brez zalivanja zdrži zelo dolgo.Rastlina zelo dobro prenaša suhost zato ima rada, da se čisto izsuši preden jo zalijemo. Zalivamo 1x na 14 dni, tako da jo postavimo v vodo. Poleg neuničljivosti je znana tudi po čiščenju zraka in dekorativnih vzorcih, ki popestrijo vsak prostor. Ker ima slabo razvit koreninski sistem moramo paziti, da v lončku ne zastaja voda ali pa vanj nasujemo plast malih kamenčkov, peska,…

Sanseverij ne presajamo prepogosto, saj se bo  tako lepše razraščala. Substrat naj bo odtočen in zračen, najbolje, da uporabite substrat za kaktuse. Poleti jo gnojimo mesečno z gnojilom za kaktuse.

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Rastline so v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonček ni vključen v ceno.

Dimenzije Ni na voljo
Velikost

,

Morda vam bo prav tako všeč…