Izdelki

Sansevieria

26,28

Sansevieria nam bolj poznana kot taščin jezik, je rastlina s pokončnimi, koničastimi, debelimi, mesnatimi, zelenimi listi z belimi lisami. Listi so rumeno obrobljeni. Sansevieria je nezahtevna sobna rastlina, ki dobro prenaša suh zrak in uspeva tako na sončnem kot tudi na senčnem mestu. Ne prenese pa temperatur pod 13 stopinjami.

Sansevieria nam bolj poznana kot taščin jezik, je rastlina s pokončnimi, koničastimi, debelimi, mesnatimi, zelenimi listi z belimi lisami. Listi so rumeno obrobljeni. Sansevieria je nezahtevna sobna rastlina, ki dobro prenaša suh zrak in uspeva tako na sončnem kot tudi na senčnem mestu. Ne prenese pa temperatur pod 13 stopinjami. Taščin jezik je še pred desetletjem veljal za zastarelo, zaprašeno sobno rastlino, zdaj je tudi pri mladih v trendu.

Rastlina zelo dobro prenaša suhost zato ima rada, da se čisto izsuši preden jo zalijemo. Zalivamo 1x na 14 dni, tako da jo postavimo v vodo. Ker ima slabo razvit koreninski sistem moramo paziti, da v lončku ne zastaja voda ali pa vanj nasujemo plast malih kamenčkov, peska,…

Sanseverij ne presajamo prepogosto, saj se bo  tako lepše razraščala. Substrat naj bo odtočen in zračen, najbolje, da uporabite substrat za kaktuse. Poleti jo gnojimo mesečno z gnojilom za kaktuse.

Premer lončka: 19 cm
Višina rastline z loncem: 60 cm
OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Rastline so v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonček ni vključen v ceno.

Dimenzije 60 cm

Morda vam bo prav tako všeč…