Izdelki

Schefflera Arboricola Šeflera

18,07

Schefflera Arboricola, Šeflera je priljubljena tropska sobna rastlina, nezahtevna in primerna za začetnike. Rastlina dobro uspeva na svetlem mestu, vendar brez direktnega sonca. Če  se rastlina preveč `raztegne` in dobi bledo barvo listov pomeni da dobi premalo svetlobe, če pa jo izpostavimo direktnemu soncu dobi ožgane liste.  Schefflera ima rada temperature med 18 in 22 stopinj, pozimi pa temperatura ne sme pasti pod 14 stopinj.

Schefflera Arboricola, Šeflera je priljubljena tropska sobna rastlina, nezahtevna in primerna za začetnike. Rastlina dobro uspeva na svetlem mestu, vendar brez direktnega sonca. Če  se rastlina preveč `raztegne` in dobi bledo barvo listov pomeni da dobi premalo svetlobe, če pa jo izpostavimo direktnemu soncu dobi ožgane liste.  Schefflera Arboricola, Šeflera ima rada temperature med 18 in 22 stopinj, pozimi pa temperatura ne sme pasti pod 14 stopinj.

Med zalivanji se naj substrat izsuši, nato pa rastlino temeljito namočimo. Vlažnost zemlje vedno preverimo nekje 2 centimetra globoko. Če bomo Schefflero zalivali prepogosto nam bo to pokazala z odpadajočimi rumenimi listi. Rastlina ima rada višjo zračno vlago, zato priporočamo pršenje po listih. Liste lahko obrišete tudi z vlažno krpo. Substrat naj bo dobro odceden, ilovnat z rahlo kislim PH. Gnojimo jo 1x mesečno, tudi pozimi.

Šeflera je sicer stara sorta lončnice, vendar z novimi križanji so prišli tudi do pisanolistne različice. Listi so rumeno zelene barve. Vzorec rumene barve je pogojen s količino svetlobe in gnojila. Več kot je svetlobe in rednega gnojenja bo rastlina bolj pisana.

Premer lončka: 19cm

Velikost rastline z loncem: 70 cm

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Okrasni lonček je vključen v ceno.

Morda vam bo prav tako všeč…