Izdelki

Celoletno gnojilo za redno vzdrževanje Mantenimento

26,01

Celoletno gnojilo za redno vzdrževanje Mantenimento je specializirano gnojilo za redno gnojenje trav skozi celotno leto.

Celoletno gnojilo za redno vzdrževanje Mantenimento je specializirano gnojilo za redno gnojenje trav skozi celotno leto. Zaradi skrbno izbrane sestave omogoča uravnoteženo rast rastlin, brez nezaželenih viškov in povečano odpornost na stresne dejavnike ter poškodbe ob rabi. Vsebnost magnezija poskrbi za dodatno potemnitev travne površine. Z redno uporabo zagotavljamo optimalne kemijske pogoje za rast trav.

Z rednim košenjem trate in odstranjevanjem pokošene trave se iz zemlje neprestano odstranjujejo hranilne snovi. Takoj po košnji trata namreč potrebuje obilico dušika, fosfatov, kalija, magnezija, železa in elementov v sledovih. V nasprotnem primeru bo temnozelena barva trate zbledela in trata bo začela rasti počasneje. Posledice tega postopka lahko izravnate z uravnoteženim gnojenjem.  Za ta namen uporabljamo gnojilo, s čemer preprečimo tovrstne težave preden se zgodijo. Če se želite prepričati, da bo vaša trata ves čas zdrava, ji morate redno dodajati hranilne snovi skozi vse leto.

SESTAVA:

Skupni dušik (N) – 17%, od tega amonijski dušik – 2,4%, ureični dušik – 10,2% in urea-formaldehid – 4,4%
Kalij (K2O) – 16%
Magnezij (MgO) – 2%
Žveplo (SO3) – 24%

TRAJANJE: 10-12 tednov

UPORABA: redno skozi celotno rastno sezono trave

PRIPOROČENA KOLIČINA GNOJENJA: 20-30 g/m2

GRANULACIJA: 2-2,8 mm (SGN 200)

PAKIRANJE: vreča 4 kg (do 200 m2)

Morda vam bo prav tako všeč…