Izdelki

Tekoče dušično gnojilo Turfeed Pro Sprint

17,01

Tekoče dušično gnojilo Turfeed Pro Sprint je specializirano gnojilo za redno dodajanje dušika in aminokislin skozi rastno dobo trav.

Tekoče dušično gnojilo Turfeed Pro Sprint je specializirano gnojilo za redno dodajanje dušika in aminokislin skozi rastno dobo trav.

Tekoče dušično gnojilo Turfeed Pro Sprint je foliarno gnojilo, ki pospešuje rast trav. Vsebuje zelo visoko koncentracijo skupnega dušika, katerega trajanje in dostopnost sta nadzorovana z inhibitorjema NBPT in DCD. Dodatno njegovo dostopnost povečujejo še aminokisline, ki delujejo kot nosilec dušika. Gnojilo Sprint je zaradi treh oblik dušika mogoče varno uporabljati v vseh razmerah in pri vseh starostih trav. Učinek je viden takoj, hkrati pa je podaljšano njegovo trajanje.

Z rednim košenjem trate in odstranjevanjem pokošene trave se iz zemlje neprestano odstranjujejo hranilne snovi. Takoj po košnji trata namreč potrebuje obilico dušika, fosfatov, kalija, magnezija, železa in elementov v sledovih. V nasprotnem primeru bo temnozelena barva trate zbledela in trata bo začela rasti počasneje. Posledice tega postopka lahko izravnate z uravnoteženim gnojenjem.  Za ta namen uporabljamo gnojilo, s čemer preprečimo tovrstne težave preden se zgodijo. Če se želite prepričati, da bo vaša trata ves čas zdrava, ji morate redno dodajati hranilne snovi skozi vse leto.

SESTAVA:
Skupni dušik (N) – 28%, od tega ureični dušik – 14%, amonijski dušik – 7% in nitratni dušik – 7%
Huminske kisline – 4%

TRAJANJE: od 2 do 3 tedne

UPORABA: redno apliciranje skozi rastno sezono

PRIPOROČENA KOLIČINA: 100-150 ml / 100 m2 v 10 L vode.

PAKIRANJE: plastenka 1 kg (650-1000 m2)

Morda vam bo prav tako všeč…