Izdelki

Tekoče gnojilo Turfeed Pro Green smart

35,00

Tekoče gnojilo Turfeed Pro Green smart je specializirano gnojilo za hitro obarvanje travne površine in zaščito pred soncem.

Tekoče gnojilo Turfeed Pro Green smart je specializirano gnojilo za hitro obarvanje travne površine in zaščito pred soncem.

Tekoče gnojilo Turfeed Pro Green smart je specializirano tekoče gnojilo, ki vsebuje poleg dušika in kalija še železo in magnezij, ki sta osnovna mikroelementa za temno obarvanje travne površine. Za dodatno obarvanje vsebuje tudi naravne pigmente, ki preprečujejo rumenenje listov, varujejo pred temperaturnim stresom in preprečujejo sončni ožig listov. Ne vsebuje umetnih zelenih barvil.

Z rednim košenjem trate in odstranjevanjem pokošene trave se iz zemlje neprestano odstranjujejo hranilne snovi. Takoj po košnji trata namreč potrebuje obilico dušika, fosfatov, kalija, magnezija, železa in elementov v sledovih. V nasprotnem primeru bo temnozelena barva trate zbledela in trata bo začela rasti počasneje. Posledice tega postopka lahko izravnate z uravnoteženim gnojenjem.  Za ta namen uporabljamo gnojilo, s čemer preprečimo tovrstne težave preden se zgodijo. Če se želite prepričati, da bo vaša trata ves čas zdrava, ji morate redno dodajati hranilne snovi skozi vse leto.

SESTAVA:

Skupni dušik (N) – 12%, od tega ureični dušik – 10,5% in nitratni dušik – 1,5%
Kalij (K2O) – 5%
Magnezij (MgO) – 7,5%
Železo (Fe) – 0,6%

TRAJANJE: od 2 do 3 tedne

UPORABA: redno apliciranje skozi rastno sezono, ob slabi obarvanosti površine

PRIPOROČENA KOLIČINA: 100 ml / 100 m2 v 10 L vode.

PAKIRANJE: plastenka 1 kg (1000 m2)

Morda vam bo prav tako všeč…