Izdelki

Tekoče biostimulativno sredstvo Turfeed Pro Vital plus

26,00

Tekoče biostimulativno sredstvo Turfeed Pro Vital plus je tekoče biostimulativno sredstvo, ki vsebuje ogljikove hidrate, vitamine, aminokisline in sledi mikroelementov naravnega izvora.

Tekoče biostimulativno sredstvo Turfeed Pro Vital plus je tekoče biostimulativno sredstvo, ki vsebuje ogljikove hidrate, vitamine, aminokisline in sledi mikroelementov naravnega izvora.

Tekoče biostimulativno sredstvo Turfeed Pro Vital plus  je biostimulativno sredstvo, ki vsebuje ogljikove hidrate, vitamine, aminokisline in sledi mikroelementov naravnega izvora. Zaradi raznolike sestave ima številne pozitivne učinke na rastline trav – deluje biostimulativno na rast in razvoj, omejuje fitotoksičnost, preprečuje skladiščenje strupenih metabolitov, nadzoruje celični metabolizem, povečuje odpornost na temperaturni in vodni stres ter pospešuje razvoj listov in koreninskega sistema. Zaradi izbranih sestavin naravnega izvora ima neposreden in uspešen učinek tudi pri nizki intenziteti vegetativne rasti.

Z rednim košenjem trate in odstranjevanjem pokošene trave se iz zemlje neprestano odstranjujejo hranilne snovi. Takoj po košnji trata namreč potrebuje obilico dušika, fosfatov, kalija, magnezija, železa in elementov v sledovih. V nasprotnem primeru bo temnozelena barva trate zbledela in trata bo začela rasti počasneje. Posledice tega postopka lahko izravnate z uravnoteženim gnojenjem.  Za ta namen uporabljamo gnojilo, s čemer preprečimo tovrstne težave preden se zgodijo. Če se želite prepričati, da bo vaša trata ves čas zdrava, ji morate redno dodajati hranilne snovi skozi vse leto.

SESTAVA:

Aminokisline – 45%
Vitamini – 0,5%
Ogljikovi hidrati – 2%
Mikroelementi v kelatni obliki – 0,5%

TRAJANJE: do 2 tedna

UPORABA: redno apliciranje skozi rastno sezono

PRIPOROČENA KOLIČINA: 30 ml / 100 m2 v 10 L vode.

PAKIRANJE: plastenka 1 kg (3300 m2)

Morda vam bo prav tako všeč…