Izdelki

Tekoče gnojilo Turfeed Pro Fender

26,00

Tekoče gnojilo Turfeed Pro Fender je specializirano namensko gnojilo, ki zaradi vsebnosti bakra deluje preventivno in kurativno proti boleznim trav.

Tekoče gnojilo Turfeed Pro Fender je specializirano namensko gnojilo, ki zaradi vsebnosti bakra deluje preventivno in kurativno proti boleznim trav.

Tekoče gnojilo Turfeed Pro vsebuje mešanico železa in bakra, ki sta nujna mikroelementa za rast in razvoj trave, saj skrbita za številne fiziološke procese v rastlini. Izbrana oblika vsebujočih mikroelementov omogoča takojšen sprejem v rastlino, zaradi česar ne pride do izgub, ki jih povzroči fotodegradacija. Železo in baker imata tako preventitiven kot tudi kurativen učinek proti glavnim glivičnim okužbam trav. Aplikacija tekočega gnojila Fender zmanjšuje stres po košnji in povzroča takojšnje obarvanje travne površine. Lahko ga tudi mešamo z drugimi zaščitnimi sredstvi. Odsvetujemo uporabo v najtoplejših delih dneva.

Z rednim košenjem trate in odstranjevanjem pokošene trave se iz zemlje neprestano odstranjujejo hranilne snovi. Takoj po košnji trata namreč potrebuje obilico dušika, fosfatov, kalija, magnezija, železa in elementov v sledovih. V nasprotnem primeru bo temnozelena barva trate zbledela in trata bo začela rasti počasneje. Posledice tega postopka lahko izravnate z uravnoteženim gnojenjem.  Za ta namen uporabljamo gnojilo, s čemer preprečimo tovrstne težave preden se zgodijo. Če se želite prepričati, da bo vaša trata ves čas zdrava, ji morate redno dodajati hranilne snovi skozi vse leto.

SESTAVA:

Baker (Cu) – 3%
Železo (Fe) – 1%

TRAJANJE: do 3 tedne

UPORABA: redno apliciranje skozi rastno sezono, spodbujanje obnove trav po stresu

PRIPOROČENA KOLIČINA: 10 ml / 100 m2 v 10 L vode.

PAKIRANJE: plastenka 1 kg (6500 m2)

Morda vam bo prav tako všeč…