Izdelki

Tekoče gnojilo NPK Turfeed Pro Balanced

16,99

Tekoče gnojilo NPK Turfeed Pro Balanced je specializirano gnojilo NPK z dodanim organskim ogljikom za spodbujanje obnove po stresu.

Tekoče gnojilo NPK Turfeed Pro Balanced je specializirano gnojilo NPK z dodanim organskim ogljikom za spodbujanje obnove po stresu.

Tekoče gnojilo NPK Turfeed Pro Balanced je foliarno gnojilo, ki vsebuje poleg osnovnih makrohranil tudi organski ogljik, ki povečuje dostopnost drugih hranil v tleh v primeru manj ugodnih klimatskih pogojev in prisotnosti stresa. Na rast in razvoj vpliva zelo stimulativno – izboljšuje delovanje koreninskega sistema in vzpodbuja razvijanje stranskih poganjkov brez, da bi povzročal nenadne nezaželene viške rasti v višino. Zaradi vsebnosti bora gnojilo povzroča debelitev celičnih sten, vzpodbuja delitev celic in pospešuje pretok ogljikovih hidratov po rastlini. Vsebnost dušika pozitivno vpliva na barvo listov, fosforja in kalij pa povečata tvorbo proteinov in boljše delovanje metabolizma. Kalij povečuje odpornost na bolezni in škodljivce.

Z rednim košenjem trate in odstranjevanjem pokošene trave se iz zemlje neprestano odstranjujejo hranilne snovi. Takoj po košnji trata namreč potrebuje obilico dušika, fosfatov, kalija, magnezija, železa in elementov v sledovih. V nasprotnem primeru bo temnozelena barva trate zbledela in trata bo začela rasti počasneje. Posledice tega postopka lahko izravnate z uravnoteženim gnojenjem.  Za ta namen uporabljamo gnojilo, s čemer preprečimo tovrstne težave preden se zgodijo. Če se želite prepričati, da bo vaša trata ves čas zdrava, ji morate redno dodajati hranilne snovi skozi vse leto.

SESTAVA:

Skupni dušik (N) – 10%, od tega ureični dušik – 9% in organski dušik – 1%
Fosfor (P2O5) – 5%
Kalij (K2O) – 5%
Organski ogljik (C) – 7,5%
Bor (B) – 0,01%

TRAJANJE: do 3 tedne

UPORABA: redno apliciranje skozi rastno sezono, spodbujanje obnove trav po stresu

PRIPOROČENA KOLIČINA: 300 ml / 100 m2 v 10 L vode.

PAKIRANJE: plastenka 1 kg (200-300 m2)

Morda vam bo prav tako všeč…