Izdelki

Substrat za visoke grede – prvi sloj

9,60

Substrat za visoke grede 1 – spodnji drenažni sloj, ki ima namen dreniranja odvečne vode, zadrževanje talne vlage za transpiracijo v zgornje sloje ter dovajanje zraka iz spodnje strani rastnega in kompostnega sloja. Substrat je mineralno – organska mešanica za drenažno zadrževalni sloj na dnu dvignjene gredice. Drenažni sloj je sestavljen iz lave, lubja, sekancev in zeolita. Vsaka komponenta ima svoj namen zadrževanja hranil, vode in mikrobiološkega potenciala, da se korenine ugodno razvijejo v spodnjih plasteh visoke grede.

Ni na zalogi

Substrat za visoke grede – prvi sloj, drenažni sloj, ki ima namen dreniranja odvečne vode, zadrževanje talne vlage za transpiracijo v zgornje sloje ter dovajanje zraka iz spodnje strani rastnega in kompostnega sloja. Substrat je mineralno – organska mešanica za drenažno zadrževalni sloj na dnu dvignjene gredice. Drenažni sloj je sestavljen iz lave, lubja, sekancev in zeolita. Vsaka komponenta ima svoj namen zadrževanja hranil, vode in mikrobiološkega potenciala, da se korenine ugodno razvijejo v spodnjih plasteh visoke grede.

Za dober substrat je pomembno tudi, da se zračna kapaciteta ne zmanjšuje, ampak da ostaja dalj časa nespremenjena.  Zato morajo biti mineralne snovi vodoodporne, organske pa ne smejo biti mikrobiološko prehitro razgradljive.

Substrat za visoke grede – prvi sloj način uporabe:

Drenažni sloj nasujemo na dno visoke grede, prekrite s tkanino, v sloju od 20 cm do 40 cm. Nato drenažni sloj izravnamo in dobro utrdimo z nogami, da med rastjo ne pride do prevelikega posedanja. Na koncu je sloj potrebno dobro zaliti. Substrat za visoke grede je pridelan v Sloveniji, njegova uporaba je dovoljenja v ekološki pridelavi.

Dovoljeno v ekološki pridelavi

  • Mineralno-organska mešanica za drenažno zadrževalni sloj visoke grede.
  • stabilen in mineralen substrat, ki nudi trajnejšo strukturo in biološko stabilnost hkrati.
  • Substrat je homogene in enakomerne sestave. 

 

Teža 35 kg

Morda vam bo prav tako všeč…