Sukulenta

4,37

Sukulente v svojih listih ali steblih shranjujejo veliko količino vode. So zelo nezahtevne rastline, zato z njimi najraje okrasimo naše okenske police. Nimajo rade pogostega zalivanja, v toplejših mesecih pa jo lahko prenesemo na prosto, saj ljubijo toploto.

 

Sukulenta je vrsta kaktusov, saj prav tako v listih shranjujejo veliko količino vode a za razliko od kaktusa nimajo bodic. Ima mesnate liste ali stebla, ki so razporejeni tako, da so videti kot zanimiv cvet. Najdemo jih v različnih oblikah, velikostih in vrstah. Ker so zelo nezahtevne rastline se uvrščajo v sam vrh najbolj priljubljenih rastlin, ki krasijo naše okenske police. Sukulenta nima rada pogostega zalivanja, pravzaprav najraje vidi, da na njo kar malo “pozabimo”. V toplejših mesecih jih lahko prenesemo tudi na prosto, saj ljubijo toploto. Sukulente ob različnih pogojih tudi spremenijo barvo in nekatere tudi cvetijo.

Razen nekaterih izjem, sočnice nimajo trnov, bodic, imajo debelejše liste in so nezahtevne za vzgojo. Prilagojene so za rast v različih okoljih: tako v sušnih in polpuščavskih, v gorskih, tropskih in subtropskih predelih. V zadnjih letih so priljubljena okrasna sobna rastlina in škoda bi bilo, da ne bi krasila tudi vašega doma. Jo imate, pa so ji nenadoma začeli odpadati listi ali se ti gubajo? Obstaja nekaj ključnih napak pri vzgoji teh prelepih rastlin.

5 največjih napak pri vzgoji sukulent:
  • Pretemen prostor
  • zalivanje- v mislih imejte, da v puščavi, naravnem okolju teh rastlin, ni velike količine dežja.
  • Uporaba standardne zemlje za lončnice- ko prinesete sočnico domov, jo presadite v posebno mešanico prsti za kaktuse, ki je premešana s perlitom.
  • Preveč jih je- sicer je lepo na pogled, a za sukulente ni najbolje, če jih nagnetete preveč v en sam lonec.
  • Okolje preprosto ni primerno- rastline ne boste mogli prisiliti, da uspeva v okolju, ki niti približno ni primerno zanjo

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Dimenzije 10 cm

Morda vam bo prav tako všeč…