Izdelki

Sukulenta `Lipstick`

5,20

Sukulenta je vrsta kaktusa, saj prav tako v listih shranjujejo veliko količino vode a za razliko od kaktusa nima bodic. Ima mesnate liste ali stebla, ki so razporejeni tako, da so videti kot zanimiv cvet. Najdemo jih v različnih oblikah, velikostih in vrstah. Ker so zelo nezahtevne rastline se uvrščajo v sam vrh najbolj priljubljenih rastlin, ki krasijo naše okenske police. Sukulenta nima rada pogostega zalivanja, pravzaprav najraje vidi, da na njo kar malo “pozabimo”. V toplejših mesecih jih lahko prenesemo tudi na prosto, saj ljubijo toploto. Sukulenta ob različnih pogojih tudi spremeni barvo, nekatere tudi cvetijo.

Sukulenta `Lipstick` je vrsta kaktusa, saj prav tako v listih shranjujejo veliko količino vode a za razliko od kaktusa nima bodic. Ima mesnate liste ali stebla, ki so razporejeni tako, da so videti kot zanimiv cvet. Najdemo jih v različnih oblikah, velikostih in vrstah. Ker so zelo nezahtevne rastline se uvrščajo v sam vrh najbolj priljubljenih rastlin, ki krasijo naše okenske police. Sukulenta `Lipstick` nima rada pogostega zalivanja, pravzaprav najraje vidi, da na njo kar malo “pozabimo”. V toplejših mesecih jih lahko prenesemo tudi na prosto, saj ljubijo toploto. Sukulenta ob različnih pogojih tudi spremeni barvo, nekatere tudi cvetijo.

5 največjih napak pri vzgoji
  • Pretemen prostor. Večina rastlin dobro uspeva, če se izmenjujeta močna sončna svetloba in senca, saj je to tudi v naravi povsem običajno.
  • V mislih imejte, da v puščavi, naravnem okolju teh rastlin, ni velike količine dežja. Večinoma je sušno, ko dežuje, pa je vode v izobilju. Poskusite doma poustvariti takšno okolje. Sukulento zato, kadar jo zalivate, ‘utopite’ v vodi.
  • Uporaba standardne zemlje za lončnice. Ko prinesete sukulento domov, jo presadite v posebno mešanico prsti za kaktuse, ki je premešana s perlitom, anorgansko snovjo, ki naredi tla bolj izsušujoča in manj hranljiva ter s tem poustvarja naravno okolje.
  • Preveč jih je. Sicer je lepo na pogled, a za sukulente ni najbolje, če jih nagnetete preveč v en sam lonec. Na ta način se hitreje razmnožujejo bakterije, plesni,..
  • Okolje preprosto ni primerno. Rastline ne boste mogli prisiliti, da uspeva v okolju, ki niti približno ni primerno zanjo.
OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Okrasni lonček ni vključen v ceno.

Teža 0,5 kg
Dimenzije 14 × 20 cm

Morda vam bo prav tako všeč…