Izdelki

Chamaedorea elegans

20,26

Chamaedorea elegans poznana tudi kot gorska palma je vrsta palme, ki velja za eno najbolj priljubljenih sobnih rastlin. Gorsko palmo odlikuje mnogo dobrih lastnosti, med katerimi je prav gotovo najpomembnejša zmožnost prilagajanja sobnim razmeram.  Uspeva tako v slabo osvetljenih prostorih kot tudi v svetlejših le direktnega sonca ne mara.

Ni na zalogi

Chamaedorea elegans poznana tudi kot gorska palma je vrsta palme, ki velja za eno najbolj priljubljenih sobnih rastlin. Razlogi za to ne bi mogli biti bolj jasni – uspeva v naših domovih in na delovnem mestu, kjer se druge vrste borijo, in je tudi ena najcenejših palm, ki jih lahko kupite. Gorsko palmo odlikuje mnogo dobrih lastnosti, med katerimi je prav gotovo najpomembnejša zmožnost prilagajanja sobnim razmeram.  Uspeva tako v slabo osvetljenih prostorih kot tudi v svetlejših le direktnega sonca ne mara.

Poleg lepih pernato deljenih zelenih listov jo krasijo tudi občasna preprosta socvetja, ki se lahko pojavijo že pri mladih rastlinah. V višino zraste cca 60 cm.

Poleti jo obilno zalivamo, pozimi pa le toliko, da se koreninska gruda ne izsuši. V rastni sezoni – od marca do julija jo tudi redno gnojimo. Korenine ne marajo motenj zato presajamo le redko ko preraste lonček. Chamaedorea elegans spada med 50 najboljših rastlin ki čistijo zrak v prostoru. Rastlina izvira iz deževnih gozdov v južni Mehkii in Gvatemali.

Premer lonca: 19
Višina rastline z loncem: 65 cm

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Morda vam bo prav tako všeč…