Izdelki

Muehlenbeckia complexa “MAORI”

3,20

Mulenbekia je nizka trajnica z majhnimi okroglimi listi in tankimi stebli, ki zrastejo do 3 metrov. Pri rasti ne potrebuje posebnih pogojev in je nezahtevna za gojenje. Cveti od avgusta, cveti so manj opazni saj so majhni ter bele barve.

Ni na zalogi

Muehlenbeckia complexa “MAORI” pri nas znana kot mulenbekia je okrasna rastlina iz roda Polygonaceae. Mulenbekjia se šteje za odporno in nezahtevno kulturo, ki ne potrebuje posebnih pogojev pri rasti. Je zimzelena (nekaj listov pozimi odpade) nizka trajnica, stebla so tanka in rastejo v dolžino od 20 centimetrov do 3 metrov. Celotna dolžina stebla je prekrita z majhnimi okroglimi Listi, ki so gladki in temnozelene barve. Kultura cveti od avgusta, cvetovi so manj opazni saj so majhni in bele barve. Dobro uspeva na sončnih in polsenčnih rastiščih, lahko pa jo uporabljamo tudi kot posodovko. Mulenbekija je primerna tudi za obrezovanje in oblikovanje.

Sončen balkon ponuja idealne pogoje za rast številnih cvetlic, ki se razkošno razcvetijo v toplih poletnih mesecih. Lahko pa predstavlja tudi svojevrsten izziv, saj močna sončna svetloba ter visoke temperature lahko negativno vplivajo na nekatere rastline. S pravilno izbiro balkonskih rož in ustrezno skrbjo lahko vsak zunanjih prostor spremenite v oazo barvitih in dišečih cvetov.

Ko izberete prave rastline za vašo zasaditev, je naslednji korak izbira ustreznih posod ali korit. Pri tem je pomembno, da so posode dovolj velike, da imajo rastline dovolj prostora za rast in razvoj. Splošno velja, da je v koritu bolje imeti manjše število rastlin, da lahko zacvetijo v vsem svojem sijaju. Priporočljivo je, da v manjša korita posadite eno do tri rastline, v večja pa od tri do pet rastlin. Seveda odvisno od velikosti samega korita.

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, sadike, drevesa,.. in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Vsaka rastlina je unikatna, zato so lahko med prikazano sliko in naročeno rastlino možne manjše variacije (velikost, število cvetov, vej,..).

Teža 0,5 kg
Dimenzije 40 × 50 × 20 cm

Morda vam bo prav tako všeč…