Izdelki

Substrat Neuhaus N8

16,20

Substrat Neuhaus N8 je profesionalni vrtnarski substrat na bazi kakovostne severno nemške šote, z višjim deležem gline, namenjen gojenju okrasnih rastlin enoletnic, balkonskih rastlin, posodovk, zelenjave in lončnic. Zaradi visokega deleža črne šote vsebuje veliko huminskih kislin, ima večjo kapaciteto za vodo. Substrat ima začetno vsebnost počasi delujočega startnega PG-Mix gnojila – 1,5 kg.

Substrat Neuhaus N8 je profesionalni vrtnarski substrat na bazi kakovostne severno nemške šote. Vsebuje višji delež gline, namenjen gojenju okrasnih rastlin enoletnic, balkonskih rastlin, posodovk, zelenjave in lončnic. Zaradi visokega deleža črne šote vsebuje veliko huminskih kislin, ima večjo kapaciteto za vodo. Substrat ima začetno vsebnost počasi delujočega startnega PG-Mix gnojila – 1,5 kg.

Substrat Neuhaus N8 oziroma blagovna znamka NEUHAUS je najbolj poznana v mediteranskem območju kjer gojitelji sadik zelenjave cenijo visoko kakovost in dobre rezultate v vročem podnebju

Substrati  so mešanice različnih komponent kot so bela in črna šota, kompost, lesna vlakna, perlit, vermikulit, plovec, lava, mleto lubje, kremenov pesek in podobni materiali. Zemlje  pa so običajno v gredicah, rastlinjakih, toplih gredah in drugih zunanjih zasajenih površinah in so načeloma mineralne osnove, ki je lahko v raznih kombinacijah ilovnate, glinene, meljaste in peščene teksture.

Substrati so nasprotno od zemlje kratkotrajni, največkrat za eno sezono razen mineralnih, ki so dokaj trajni.

Substrati  se uporabljajo:
  • V koritih, posodah
  • Obešankah
  • Gredicah z enoletnim oz. sezonskim cvetjem
  • V notranjih lončnicah kjer zdržijo nekaj let
  • Za setve, kjer jih potrebujemo en mesec ali dva in v podobnih primerih.

Substratov, predvsem šotnih torej ne uporabljamo za trajne nasade v koritih, za zeleno infrastrukturo kot so zelene strehe, stene, parkirišča, zunanja korita s trajnimi nasadi, trajni nasadi ob zgradbah in druge večletne zasaditve. V ta namen je bolje uporabiti zemeljsko kompostne mešanice. Te mešanice so po sestavi nekje na sredini med substratom in zemljo. Še najbolj primerne pa so mineralne mešanice zemlje in ekspandiranih mineralov z dodatkom komposta.

 

Teža 25 kg

Morda vam bo prav tako všeč…